Миливојевић: Не дамо да Шабац претворе у Бопал уништавањем опасног отпада у близини центра града

Народни посланик Срђан Миливојевић данас је испред улаза компаније Еликсир одржао конференцију за новинаре, заједно са Маријаном Петковић из организације Не дамо Јадар, Вером Поповић из организације Еко Барајево, Љупком Станковић и Соњом Николов из организације Маме Шапца, Срђаном Митрашиновићем испред Заједно за Шабац и Душаном Туфегдзићем, локалним активистом из Шапца.

Народни посланик Демократске странке изјавио је да је у Шабац дошао на позив грађана који су забринути због најава да ће се у кругу фабрике Еликсир уништавати опасан отпад. “Као дипломирами инжењер пољопривреде који је учио у време када се диплома стицала, а не куповала, научен сам да не постоји безопасан отпад, већ само онај који је изузетно опасан и мање опасан. Просто је несхватљиво да неко одлучи да отпад спаљује на 500 метара од центра града. Не знам да ли је неко намерио да Шапцу промени име у Бопал или Бејрут, али ја ћу као народни посланик учинити све што могу да се ова активност не дешава нигде у Србији. Примићемо грађане Шапца у Народној скупштини и заједно ћемо сачинити законски предлог да се овакве активности не дозволе у насељеним местима.

Србија треба да буде извозник хране, а не увозник опасног отпада. Од тог посла само мали број људи остварује профит, а сви трпимо огромну штету,” закључио је Срђан Миливојевић.


Информативна служба ДС