Демократе се не плаше екстремних националиста и клерофашиста

Демократска странка најоштрије осуђује кампању засновану на лажима и етикетирању коју конзервативни покрет Наши води против потпредседника Миодрага Гавриловића и Демократске странке.
Демократска странка се јасно позиционирала као опозиција режиму Александра Вучића и његовој политици која је цивилизацијски уназадила наше друштво. Зато нисмо изненађени нападима који долазе како директно из Српске напредне странке, тако и од других, екстремних, ултранационалистичких организација којима није у интересу да постоји кредибилна проевропска политичка партија која делује у интересу грађана. Напади на демократе не могу и неће имати ефекат којем се КП Наши нада, јер се не плашимо криминалаца из власти, нити екстремних националиста, клерика и фашиста. Демократе су уз обесправљене грађане и увек су спремне да постављају "незгодна" питања попут оног ко је убио Оливера Ивановића, где су два минута снимка погибије Станике Глигоријевић, шта се десило Владимиру Цвијану, ко је рушио у Савамали, ко све стоји иза Јовањице и Крушика,...

Демократе подсећају и да је КП Наши настао удруживањем дела чланства забрањене организације Српски народни покрет 1389 и покрета Наши, задржао све циљеве, и да га као таквог не можемо сматрати релевантним политичким чиниоцем, нити кредибилним извором информација, у једном друштву које тежи демократији, професионалним медијима и слободним грађанима.

Информативна служба Демократске странке