Надлежни да одмах реагују због претње смрћу функционеру демократа и његовој породици

Демократска странка обавештава јавност да је заменику председника страначког Извршног одбора Дарку Симићу и његовој породици преко друштвене мреже Твитер упућена експлицитна претња убиством!
Захтева се хитна реакција тужилаштва и полиције како би се у најкраћем могућем року открило ко се крије иза налога "Мрголог 77" са којег је упућена претња и како би та особа била најстроже кажњена. Нема никакве сумње у то да су државне службе које се боре против високотехнолошког криминала способне да врло брзо открију ко прети функционеру Демократске странке и његовој породици уколико професионалци у тим службама добију налог да поступају у складу са законом.

Заменик председника ИО ДС је на свом налогу на друштвеној мрежи Твитер објавио снимак са недавног протеста испред редакције режимског листа Информер, који је за веома кратко време видело 73500 људи, а 6500 корисника ове друштвене мреже је казало да им се та објава свиђа. На ту објаву, са налога "Мрголог 77" Дарку Симићу упућена је следећа претња: „Пази нацисто...могу се појавити неки испред твоје куће који ће узвикивати - Угасити Дарка Симића...и породицу му. Мислим да то никако не би било ок. Шта ти кажеш?"Садржај и тон поруке представља недвосмислену претњу и покушај застрашивања опозиционог активисте, што захтева хитну реакцију државних органа који су дужни да открију починиоца и гарантују безбедност Симићу и његовој породици. Демократска странка подсећа на чињеницу да су државни органи и за много мање експлицитне претње, па чак и псовке, упућене носиоцима државне власти практично одмах откриле од кога те поруке долазе. Уколико сада изостане њихова адекватна реакција и особа која прети Симићу и његовој породици остане заштићена анонимношћу, биће јасно да претња долази од актуелне власти која контролише полицију и правосуђе. У том случају ће Демократска странка сама поднети кривичне пријаве против лица које је претило, али и против одговорних у државним службама због непоступања по закону. Такође, ДС ће затражити помоћ међународних институција и организација које се баве питањима заштите политичких и грађанских активиста.

Информативна служба Демократске странке